LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Thursday, April 22, 2010

30-Days Diet-End Result

Bilik sekolahnye,meja sekolah, kerusi sekolah,netbook akunye,mouse akunye,tumbler akunye la..bband akunye gak..^^.*terasa mcm budak cina la plak dok usung botol ayaq merata.heh

Contest dah habis. Tapi perjuangan masih diteruskan..:)

Starting weight:78.4 kg
Final weight: 74.2 kg

Saya baru pergi one and half sesi. Sungguhla banyak toksik & lemak melekat dalam isi ni..itu yg cepat je kilo turun. Chaiyok2.utk diri sendiri.

Saper menang weh,shiken?^^

Pengajaran untuk diri sendiri:

1. Cara makan yang salah sebelum ni punca berat saya naik,tak turun2.Jadiknya, sekarang saya adalah penggemar sayuran plus buahan..dan juga memaksa diri menjadi.....
2. Penggemar air masak. Saya dah beli tumbler ade sukatan ml tu lagi haa..sebagai peringatan yang brapa lg ml yang perlu dihabiskn utk satu2 masa.
3.Banyakkan aktiviti kuarkan keringat..tapi bukan cycling & swimming macam hangla,atul.lol

Treatment yang tengah saya ikuti tu mungkin sebagai pemangkin aje. Apapun diri sendiri juga harus sentiasa diingatkan...:)

Perlukah aku tampal gambar dulu & sekarang?haha.
Tunggu aku habis semua sesi nanti,baru aku upload.lol

12 comments:

paij188 said...

waaahhh!!! pencapaian! bagus! teruskan ye!

Mila_ibu najihah said...

wawwiii...bagus sekali pencapaian itu..takpe, pelan2. kalau nak overnight punya achivement,sgt la tak patut. biar lambat asal bleh maintain. chai yuk utk diyana n me too!! (yes, sy pun tgh diet..hari2 makan sup sayur..wahhaa..)

Halen said...

chaiyok..chaiyok..teruskan usaha.
nnt dh slim jgn lupa letak gambar sblm dan selepas yer hehe..

iEfa said...

good improvement...try byk excersice...joging sgt membantu tau...

temp. housewife said...

tak sabar nak tengok gambar "before" dgn "after" Diyana.

d i d a said...

aku sokong hg weh! kuatkan semangat! aku nk tgk hg yg dulu!

amboi 3 tanda seru.

Nani # said...

waaa..4kg penurunan..sgt bes!!!
tahniah yer..

aku gak tak timbang2 lg..huhu

Ibu Ayra said...

tahniah cikgu dayana....di atas kejayaan anda menurunkan berat badan sebanyak 4kg dlm masa sebulan...tahniah sekali lagi... (ayaT poyo gila...jln rumah org tgh mlm, mcm nih la jadinya...hihihihi)

FrH said...

wah mantap nokk. within a month jek.

good luck!!

Niza said...

salam diyana,
harap sudi terima sunshine award from me. :)
i've awarded it in my blog.
have a nice weekend! :)

Diyana Zulkifli said...

to all:makaceh2.truskan menyokong.sokongan anda semua amatlah diperlukan..^^

atulhani said...

woi siap letak nama aku kat sini hehehehe.. takpe2.. ri tu jupe hang nampaknya dah kurang banyak.. hehe teruskan usaha ok...