LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Monday, April 26, 2010

Gembiranya rasa hati hari ini

Satu
sebab loan rumah dah lulus. Jumaat ni,en suami nak gi bank settle pasal aggreement.^^

Dua
sebab tadi pagi bila naik penimbang, jarum penimbang tu dah senget ke kiri dua senggat dari 74 kg.
dengan suspennya saya buka lemari baju, amik baju kurung yang kali terakhir saya pakai adalah masa dok kat Johor dulu. 2 tahun yang lepas.huhu. Saja nak try,kot bleh masuk.

Ya, positif! Bumper i yang depan mahupun yang belakang dah tak nampak bile sarung baju tu!huhu. *Gumbira lagi

Tiga
Minggu ni saya tak pegi pun treatment. That means, berat yang turun itu adalah atas usaha mengekang tangan saya ini dari memasukkan teh ais, nescafe , milo dan juga berpinggan2 nasi, mahupun berbran2 roti. *tapi itupun, azab nak mampus rasa ..kantoi juga. Dua malam lepas, saya hentam chicken chop black pepper ngan lychee blended. Gila kentang! hancur diet i.


Empat
Tadi saja menyibuk pegi LHDN untuk buka fail. Padahal diri ini belum layak dipotong cukai. Nasibla akak kaunter, saya nak buka juga..kang korang kompaun haku manyak2 plak tahun depan..^^. Memang saya dah lama kerja tapi saya adalah pegawai kerajaan yang basic gajinya sedikit tapi elaun2nya lagi banyak dari gaji.Harap maklum. Akak idup ngan elaun je dek non..sob sob. :p


Ini adalah saya semasa sarat mengandungkan Damia. Berat masa ni 93 kg klu tak silap. Sikit je lagi nak cecah 100kg,ye kawan2.


Gambar terkini? Korang kompress sendiri la gambar kat atas tu kasik nampak saya macam 72 kg.^^
Nantila wei,tak suspen tunjuk awal2. Nanti saya buat contest 'TEKA BERAT DONAT'. hehehe...

5 comments:

Halen said...

wahhhh syoknyer.. raya thn ni ana berwajah baru la yer hehehe..

congratz di atas kejayaan korang berdua membeli rumah kami di sini tompang gembira je la huhu..

FrH said...

yeah. rumah ialah asset termahal yang pernah kita beli dlm hidup kita. mesti emosi gile mlm pertama tido umah baru .. ;)

wey mana aci compressss. hahaha. ok2, xsaba aku nak tengok wajah baru kau nyahhh.

Diyana Zulkifli said...

halen: raya ka?hmm,sempat2 kot nak mengecilkan sikit lg diri ini.ahaha.

frh: btul2.walaupun kami cuma menjadikan kunci rumah sewa ni jd kunci sendiri tp tetap rasa gumbira sbb sudah ada aset sndiri. :)

d i d a said...

congrates weh dpt bli umah tu..seronok pulak aku rasa..hehehe..aku lmbt lg la kot..nk tgk anak dlu :)

nnt bila dah kurus kena panggil donat lg ke? :p

paij188 said...

wah, congrats!! for everything! :)