LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, April 14, 2010

Jahat tau.jahat.jahat.jahat

Saya tak suuuukkaaaaaaaaaaa bila orang lain ingat saya ni pandai buat macam macammmmmmm!!!! semua nak lepas kat saya.

Alasan. Saya cikgu baru

Alasan. Saya budak degree. Budak sains komputer lagi haa.

Alasan. Saya tak takut komputer.[?]

Alasan. Saya muda lagi.

dan kemuncaknya,

hari ini saya langsung tak ke bilik mereka mereka itu.

saya cuma berhibernasi di kelas bersama anak2 saya YANG SUDAH HAMPIR 2 MINGGU TERABAI.....

Telefon berdering ring ring ring...kubiarkan saja.

TPM soh fokus mengajar.fokus.fokus.

Inilah nasib guru sekarang. Baik bagi skali elaun kerani kat kami.uhuk uhuk.Esok pun, saya nak mogok. asik nak cover kerja mereka mereka saja. Mereka ada nak pedulikkkkk kerja saya ?

9 comments:

atulhani said...

ko kena buat kerja apa.. biasalah, kat opis ni pun selalu kena wat keja yang bukan keja kita. nyampah.

Diyana Zulkifli said...

kerja yg tak spatutnya cikgu2 buat.:(. pastu kat tv,kat surat khabar dok bising cikgu2 tak tumpu dalam kelas.aku hanyalah mentimun..bukan durian.bergolek pun luka, digolek pun cedera..apetah lg tergolek dok. masuk icu trus...huhu

teknologi objektifnya memudahkan dan menjimatkan masa. tetapi bila dok dlm persekitaran yg CUMA 3-4 orang aje yg BERANI dgn komputer..maka ..maka...aku trus menerus jd mentimun lembik..

temp. housewife said...

Knur faham sgt kerja2 cikgu Diyana. tak boleh ke suarakan rasa tak puas hati tu? biasalah politik di sekolah ni lg menakutkan dr politik di tempat2 kerja lain. sabar jelah ye.

Harnida said...

sama mcm akak aku ni ha..asal nampak pandai sket wat keje semua nak lepas kat kita..so, dia wat x pandai ler pastu..standard syndrome cikgu lama kat semua skolah almost camtu..

d i d a said...

hmm g wat p&p je dlu wehhh...apa2 hal gtau ar gb ke..
sama mcm aku last year..tp this year aku buat2 taktau apa...LDP? hah apa tu? padahal last year aku s/u LDP. tp kalo bab2 keja utk aktiviti2 ko-ku mmg mcm terpaksa involve..nk kna blajar wat taktau jugak la..penat tau tak? haha

Diyana Zulkifli said...

temp hwife :huhu.tahun lepas,orang tai chi kerja pd saya ,memang saya tak pandai nak mengelak.tapi tahun ni pandaila juga sikit2 tepis dan ngelak2. saya memang tak boleh buat tak tau..sah2 atas dahi ni cop budak sc comp.aduhai...

harnida: nak kene jd ckgu senior jg la ek,baru bley buli junior plak..hihi

dida:huhu.aku baru buat lesson plan last week tadi weh.ha ah tadi...

Intan said...

Kalo dah kita je yg asik nak kena buat korje depa tu, mau nya tak amuks...bkn nya dpt luit lebih pung.

Kesian kat diyana...bo layan je depa tu. Just concentrate on what you're suppose to do :)

~HaZeL~ said...

mm been there and still there hehehe

kalau byk keje i bertapa kt makmal komp, sbb kalau naik atas, org nmpak jek muka kita sure ada la benda nk suh kita tgk tu huhuhu

x nk kasi sakit kepala, hari2 igtkan diri suh +ve thinking n igtkan diri juga bhw Allah hy menduga org yg mmpu melalui dugaan itu..

eh! nnt singgah blog i ye amik award..

Diyana Zulkifli said...

hazel:hihi..itula kan kak sue. dulu masa kat sri gading,saye suke lari pi bilik kak sue.keh3x.tp kat sini, merata alam jg saya lari..bukannye ape.bukan tk mo tolong orang.tp kkdg tu, letih la jugak..kerja sendiri asyik tertangguh...huhu