LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Saturday, April 10, 2010

Saya sudah pegi London

Klu ikut dari date One Month Bigger Loser yang saya joinkan diri bulan lepas,adale kot 1 kilo je turun. Naik balik plak tu,tension. Mungkin penimbang yang salah. Uhuk uhuk.salahkan penimbang plak kan?

Kpd yang folo blog saya ni...eceh,ramai ke yg folo?hehe. Mesti sudah tau kan janji yang saya tuntut pada en suami. Nak ke London. London Weight Management lah.
Maka,semalam..saya pun menghadirkan diri ke branch LWM di Perda,Penang.


Trial session ni,macam yang korang tengok kat tv itula..*free katanya. 1 sesi tu merangkumi 3 treatment basic iaitu 10 minit sauna, 20 minit dimasukkan dalam hot blanket setelah seluruh badan disapu dengan srub dan last skali seluruh badan akan disapu dgn sejenis liquid untuk pecahkan lemak,kemudiannya akan dilekatkan dgn gel pad yang berwayar2.Kemudiannya, mesin mengurut akan menjalankan tugas selama 30 minit.

Berat saya sebelum sesi: 78.4kg
Selepas trial session: 76.7 kg


Hoho, jangan kata korang..eden pun teruja bila naik penimbang tu selepas habis sesi.

Menurut consultant LWM merangkap consultant untuk saya ,si Yvonne..saya ni termasuk golongan yang gemuk air. Toksin pun banyak dalam badan. Sebab tu,penurunan berat saya agak ketara.tapi,ada yg turun sampai 3kg tau..huhu. Jadinya dia mencadangkan Lavender Lypo treatment untuk 20 sesi. Saya tak amik la 20 sesi..itupun pejam mata je setuju dgn 15 sesi.


Apapun, makan kenala juga jaga... Si Yvonne tu,tak bagi skip makan. Lagi skip makan, lagi kuat melantak kata dia. Hmm,btul la tu...dan sebelum balik, LWM kasi free gift 1 kotak Express Coffee London, 1 sachet salt srub dan 2 tiub liquid pemecah lemak untuk trial session ni.

Sesi pertama saya akan bermula minggu depan. Tapi korang..tengokla dulu saya tak janji nak update by session, kalau penurunan berat badan memberangsangkan..saya akan update blog. Hoho...

Hasil pot pet pot pet dengan beberapa orang customer tetap London, saya bley buat kesimpulan kebanyakkannya berpuas hati dengan service London ni. Dan saya agak terlopong bila,, saya perasan salah sorang akak yang saya sembang tadi,rupanya bertudung labuh..body mmg mantoppp kalau tak salah pandangan mata rabun saya ni la masa tengah sembang kat bilik sauna sebelum tu. Dah dah jangan korang dok imagine plak body akak tu camne, akak tu saya amik sbg motivasi untuk diri sendiri...huhu


8 comments:

atulhani said...

bravo2.... skali treatment turun banyak tuh.. hebat.. bape rm weii.. hehehhehe.. kot2 la aku terpedaya.. ahahha

atulhani said...

just fyi... berhati2 lah.. jangan berhabis duit, tp berat hang tak kurus2...

http://forum.lowyat.net/topic/648101/+20#entry32490793

Diyana Zulkifli said...

atul,forum yg memberi semangat sikit tkde ke?hehe.

aku pun tak tau le,klu makcik2 & akak2 yang aku sembang dgn aku dalam tu..tipu aku kan.^^

temp. housewife said...

update jelah Diyana walaupun sikit. takpe2 dah ada motivasi tu, teruskan usaha gigihmu. cewah, punyalah ayat bg semangat. hehe

atulhani said...

donat: bukan nak mematahkan semangat.. tapi beringat sikit ler bila kuar duit tu. biar worth it ok. aku tak sabar nak tengok hasilnya.. bravo2... aku skang nk cuba program 200sitsup.. free jeeeek hehehe

Diyana Zulkifli said...

atul:sit up ke atul?nnti,aku try dulu sit up 10 kali,sblum try 200.^^

lin muhamad said...

waaa best ar...aku tingin nk pegi..tapi sure pegi nanti dia bodek soh sign up next session..ongkosnya la enggak ada

Diyana Zulkifli said...

lin:tempat mcm ni,klu ko saje2 nak gi survey plus saje nak try trial session, paham2 ajela..better jgn pegi..nanti korang akan rasa dipaksa,terpaksa,memaksa etc etc..:D