LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, May 5, 2010

bercerai kerana Facebook

kredit to nurizan.blogspot.com.
Dani tuh jahatla kaco umah tngga orang..menciii..


Kisah bertemu kekasih lama dah pulak tu sampaikan bercerai berai ni...saya cukup anti. benciiiiiiiii.

Dalam facebook pulak tu. gatai kan tangan pi tekan search nama ex boifren.huh

Mula mula tanya khabar.pastu tanya dah kawin ka belum.pastu tanya lagi,dah ada anak ke belum.dan lagi.dan lagi.

Pastu ada masalah dengan suami ja,cari ex boifren ,luahkan rasa gundah gulana.

Nahh..last sekali,sanggup bercerai.

Gilak....

Ada kucencang buat daging spagheti klu ada yg tingin nak tanye khabar suami i....

Nak tanya sihat ke tak,happy ke tak si dia,tanya aku.

Hoho

19 comments:

Farah said...

saya pon benci bende2 camni..ntah apape kan..sengaja menggatal!

BIONIC WOMEN said...

salam..
takut giler baca n3 nih..
memang facebook jadi org giler skang
harap2 xder yg nak bertanya kabar xboifren merangkap laki saya...
ada poblem caro kaunselor...hehe

Shikhin Ishak said...

apa kaitan dgn adamaya weh?aku tak tengok...

atulhani said...

aku baru tertengok adamaya petang tadi macam best.. hmm tu la, lumrah dunia selalu jadi gitu. so sila tanamkan kebencian kepada ex bf kalo ada supaya tak tersangkut semula kepada mereka hehehehe

atulhani said...

** aku cakap "mereka" hmm .. macam banyak aje kan hahaha .. takpelah, asalkan suami satu je, satu je di hati..

notti netti said...

itu la satunya keburukan facebook nie....

temp. housewife said...

Diyana, Knur pun baru berjinak2 tengok Adamaya tu. ni gara2 decoder Astro dah rosakla ni. huhu. Tapi kes bercerai berai sbb xBF or GF ni mmg bahaya. MIntak dijauhkanla.

lin said...

aku benci.lagi haru klu laki org skandal ngan bini org.baru2 ni laki aku cite psl ada minah ngan lelaki ni skandal.klu aku tau sape si polan tu,mampus 2-2 tu..

Harnida said...

aku pun slalu follow adamaya ni..gila si Dani ni pentingkan diri sendiri jer..maya tu buta hati tol..anyway..x aku pun dah 2 kali add aku dlm fb..both aku reject..memikirkan nak jaga hati hubs walaupun dia x tau..

Diyana Zulkifli said...

farah:gatai merenyam..huhu

bionic women:facebook wat org ketagih..*including me.lol

shikhin:lg skali ang tk tgk drama yg org len dok tgk..hehe

atul:banyakke 'mereka' dalam hidup ang weh?hihi

notti netti:bukan satu,salah satu.byk jg keburukan fb ni..

temp.housewife:mmg ada kak.dok bgosip psl hal ni kat skolah,tu yg teremo sampai tulis kat blog.heh

eezah said...

tapi memang dah ramai bercerai@bergaduh pasal facebook ni..

member za bergaduh laki bini sebab lakinya gatal jumpa betina miang yg dia kenal kat facebook ni.

harap2 tak terjadi kat kita suma..

Diyana Zulkifli said...

lin:aku nk cincang jd daging utk spagheti,ko nak wat sup tulang lak ek?hehe

harnida:yerp.tindakan yg bijak.mmg tak perlu pun add ex2 ni..parasit.

eezah:huhu.itula eezah.diyana pun actually penah meroyan le sekejap sbb ex gefren en suami dok soh suami jawab quiz kat facebook yg ntahahapa..quiz jodoh dr mana la,quiz first crash la..hambik ko.aku block trus minah tu.

Diyana Zulkifli said...

kepada en suami:

ana tau lai silent reader blog ana ni...hehe.see see.bukan ana saje saje meroyan hari tu..:p.ragu ragu wooo dgn keikhlasan ex awak tu bertny khbr.*tak kirala dia dah kawin ka blom..bulih aja nak jadi cerita.of cos i trust u..but i don trust perempuan itewww...ok? :)

ana cuma mengambil langkah MENCEGAH sebelum MELARAT...tehehehe

Shikhin Ishak said...

donat,wah boleh bg amarah keras kat suami..hihi..

eh nak kena tengok lah.aku kenapa selalu kena tinggal ketapi hah?

Shikhin Ishak said...

eh donat,lupa nak tambah.

kalau bini ex kita yg add kat facebook macam mana?aku tak tau mcm mana dia kenal aku.search kot.gigih juga :D

aku accept ja.baik tak ai.hihi.

FrH said...

aku ingat kau cite psl zul.hilmi yg pelakon rempit tu .. ada dgr gossip psl dia dgn bini dia dah bercerai sbb fb .. haihhh. gile.

adam tu dayussss laa. benci aku!!! tp dia mmg sabar laa .. aku suspek dia. anyway, ada ke dlm dunia ni husband yg baik mcm tu walopon bini baru lepas kene tangkap basah n berdating bagai tinggalkan anak kt umah? gilelah kalau dpt suami cam tu ..

zul said...

mak aih, masing2 adamaya mania... aku tgk gak kadang2 layankan mama kat umah...

bercerai sbb FB, xtually bukan salah FB.. salah insan yg guna FB tu...

mintak dijauhkan dari segala yg bleh meruntuhkan rumah tangga...

salam kenalan (mcm ramai kaum ibu jek, bakal bapak leh join ker?)

Diyana Zulkifli said...

shikhin:ang tu la..rajin layan sinetron je kot.heh.klu bini ex ang yg add ang?hmm,yg tu..takpala.bini dia nak tny ang tips2 camna nak menambat laki dia kot ...hihihihi

frh:oo ya ka weh.haa,itu contoh dr pihak artis le tu fb jd tempat berkongsi rasa..isk2.bahaya2.yg aku emo neh,sbb dengar kisah ni dr cikgu2 skolah kata ada kawan derang yg bercerai sbb jumpa gefren lama dlm fb.huhu.

zul:salam kenalan kembali..:)

Diyana Zulkifli said...

frh:hmm,lelaki baik mcm adam tu ada ke tak?ada.ada.aku penah jumpa.kawan ayah aku..bini ke hulu ke hilir ngan jantan lain, dia bela anak sorang2..elok ja laki dia dpt title Datuk, bini die terhegeh2 balik kunun insaf.dan Datuk itu pun menerima dgn tangan terbuka...penyabaqnye...