LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Friday, May 14, 2010

Saya bukanlah pengguna tegar CD

Kak Mia: Ali, kasik mama mandikan kak mia dululah..ali kemudian tau.

Ali: tak kira. tak kira. Ali dulu..nampak ni baju suma mama dah tanggal

Kak Mia:alah,itu pun nak berkira..takpe.takpe.ada ubi ada batas..



selingan je gambar kat atas tu.^^

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Saya bukanlah pengguna tegar CD. setakat hari ni saya cuma ada 15 keping CD jek.

Sepanjang masa berada di rumah, CD adalah pilihan utama saya. Melainkan sesekali datang angin malas, tak pun semua CD tengah tersidai kat ampaian..jadiknya DD menjadi pilihan.

Apa yang nak saya kongsikan di sini,cuma..

pada pandangan saya, sememang penjimatan RM agak ketaralah bila amalkan pemakaian CD pada anak2. tambah lagi macam saya ni,klu diikutkan kira2 dalam sebulan tu patutnya berbungkus2 pek DD nak kena beli untuk bekalan anak2. tapi sekarang,satu pek DD pun lambat sangat nak habis.


sekarang dah murah jugak saya tengok harga di pasaran. boleh dapat sekeping dalam RM30.tak pun 30 plus sikit2. tapi pada yang pentingkan brand dan kualiti, lagilah banyak pilihan. Ada yang sampai cecah seketul CD tu,RM60.hmm. tapi tak kisah la kan, ikut kemampuan masing2.

kepada parents yang dalam usaha untuk mencuba menggunakan CD pada anak2, pada pendapat saya belilah dulu barang seketul dua. test dulu pada anak. kalau rasa ok, siapkan modal dalam RM300 ++ .dah bleh dapat 10 CD.cukupla tu untuk sorang anak.

Lagi satu kebaikan CD ni, ia akan membuatkan kita rajin nak salinkan anak bila CD dah penuh. takdele lama sangat kita perap kencing anak tu dalam diapers.ruam pun tak de. kulit anak pun tak melecet.sangat sesuai la untuk anak kulit sensitif macam anak2 saya ni..huhu

Saya cuma ada 15 je pun tapi cukuplah untuk mia & ali pakai selang seli. kejap ali pakai oren,mia pakai biru. kejap mia pakai merah, ali plak mama sarung je yang pink..keh keh.*bukan orang nampak pun, dok dalam seluar.heh


Pn Dida,

*ni pun hang kena masukkan dalam list barangan baby . zaid rajin kan tolong,nnti minta dia tolong basuh CD busuk2 tuh..hehe



Ahli sumo perut muncit .6kg vs 11 kg.*tangan mama adalah mahu terkehel angkat ampa dua..heh

10 comments:

lin said...

aku ada 5kpg cd.dulu pakaikan sara jap time kecik.tapi skrg tak pakai dah.terperuk je dlm drawer tu..huhu

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

diana kena tag.. masuk contest ok

yana ada beli 2 kpg cd.. tpi tak try lg pun..hu

d i d a said...

hmm..hari tu dok survey2 gak masa cari hadiah utk anak mmbe aku..nak try jugakla nnt sekeping dua. weh, kalo twin, mau double blanja aku. huhu.

nanawynnejones said...

haha tembamnyaaa aliiii.muka cm abg ateng ja tgk.hha.
comei teruk.
pstt stylo gk eh bendalah tesebut.hihik :p

FrH said...

aku bukan peminat & pengguna CD ..
dulu ada teringin gak nak pakai, tp sbb hadzim kulit x sensitif lgsg (aku siap buat eksperimen pakai pampers brand tesco pon xpernah ada rashes hadzim ni) so aku bedal jek la apa pampers pon =)

cute btol mia & ali pakai CD kaler biru tu :)

lily lotus said...

cutelah bebudak pakai CD ni. kalau ada anak kecil dimasa depan nak guna jugaklah

LynnLyana said...

aku baru ingat nk pakai kn husna CD...skng ni husna pakai huggies...dulu pakai drypers..tp kuar merah2 n ruam2 la...pastu aku tukar kt huggies...alhamdulillah ok...aku ingt nk jimat2 le pakai CD..tp tk sempat lagi nk survey2 CD mane yg elok...pro n contra pakai cd ni..

Jiey^Mien said...

comey nya ank dara n anak bujang ni..
=)

atulhani said...

hang mmg ada sydrome rajin basuh baju.. so sangat sesuai guna CD.. aku pun bercita2 nak guna CD tuk anak aku nanti.. ceehh.. cita2 mesti ada, buat belum tahu.. ehehhehe..

Diyana Zulkifli said...

atul:ahahaha.sindrom yg takde ubat.lol