LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Thursday, July 15, 2010

ok.saya mengaku..............

gambar lama.saya scan zaman bila ntah.suci.skema.muka anak anak en zulkifli masa ni.iyeww..


saja letak gambaq yang ni.nak tunjuk bukti kat ampa suma,yang saya pernah memiliki badan bersaiz s ni.*nangis

kan.bergambar di studio adalah aktiviti kegemaran kami 7 beranak.

dan jugak di ruang tamu ini.mesti ada punyala pose kat sini setiap kali raya.saya masih berstatus anak dara sunti masa ni.tapi badan dah macam anak banyak2.huh

ada yang pernah bertanyakan saya, macamana saya dan en suami buat keputusan nak stay di Penang.bukan di Sabah.
masa kami bercinta dulu.perkara ni tak pernah dibincangkan sama sekali.yala kan.masa ni,lautan api pun nak redah.macam berani.
masa nak kawin,mak mertua saya bagitau kena ikut kata suami.kat mana suami duduk,kat situ isteri kena ikut.
mak saya pun kata macam tu.
tahun pertama kawin kami menetap di batu pahat,johor.bukan saja2 nak pi dok johor.tapi disbbkan en suami ada 1 sem lg di kuittho masa tu.dan saya posting di johor.
tapi dok Johor yang tak sampai 1 tahun tu pun, kadang -kadang tu saya boleh menangis tetiba rindu kat mak.malam2 asik meroyan dok teringat mak.hari2,every hour calling2 misscall2 dengan mak.sampai habis top up.
kadang2 en suami tanya, dok sembang apa dengan mak sampai berkali2 camtu.
banyakla nak sembang.nak tanya mak dok buat apa.hari ni masak apa.abah camna.dan banyak lagila nak intipati sembangan tu kan.
dan en suami kasik smack down sekali trus rasa nak pengsan.gini ayat smack down dia..'macam ni..nak pi dok sabah, dok Johor pun macam ni ghupa...kalau dok sabah,kita balik Kedah setahun skali saja ok'..haa..tengok. nak mengusik bini pun ,agak2 la.dah makin buruk muka saya nangis masa tu.ya.saya bukan saja reka bg jadi slang kedah.laki i memang dah katam loghat Kedah tahap 8.haha.

susulan dari peristiwa itu dan beberapa lagi peristiwa bertangisan nak makan bihun goreng mak masak [ni nangis masa ngidam mia dulu] makanya ..en suami membuat keputusan kami kembali ke utara.bukan ke Sabah.
Saya hormat keputusan en suami. dan saya tak akan lagi tanya dia,'kenapa tak balik dok sabah?'
sebabnya saya rasa,kalau sekali lagi saya tanya macam tu..malam tu jugak ,en suami packing ajak balik sabah.mau? tak mau.tak mau.
lagi mau tanya, dah suami buat keputusan camtu..bersyukur cukupla.kan.
inilah yang dinamakan diplomasi dalam rumah tangga.^^
dan syarat sampingan untuk kembali menetap di utara ini ada satu. en suami cakap, tak boleh balik selalu ke Jitra.tak boleh every week.itu syaratnya.
macam senang je syarat tu.mesti saya boleh punyalah ikut.lagipun mak dah dekat.
tapi...tak lama lepas tu, situasi meraban di tengah malam teringatkan mak kembali.bila lama je tak nampak muka mak,mula rasa senak perut.sakit dada suma ada.
and sekali lagi en suami kasik smack down lagi.'aik.sapa janji ritu tatau..tak mau balik selalu?'
ntah sapa janji.saya tak janji pun.*pura2.
en suami adalah seorang yang sangat bertoleransi dengan insan bernama isteri ni.memang dia suka perli bini demuk dia ni,tapi dalam masa yang sama..dia akan hilangkan kegusaran di hati ini dengan memandu balik ke Jitra bila agak2 bini dia mula nak kemurungan...
dan kembali kepada tajuk.
ok.saya mengaku..............saya memang anak omakkkkkk!!

sekarang dah dekat 1 tahun tak balik sabah.tapi saya tengok en suami maintain ja.dia tak nangis pun.okla tu.dia macho.saya ja munchong...huhu

8 comments:

atulhani said...

teringat kes aku minggu sudah.. ingat aku je anak omak.. hg lagi teruk rupanya wakakakaka.. tapi aku idaklah sampai nak ajak laki dok johor...

FrH said...

hahahha cute n klaka laa entry ni donat!! suke aku :)

kau anak sulung ke? anak sulung pempuan mmg kronik cam ni kot .. ahahha.
eh tp aku masa baru kawen, dok kl, mak aku kt johor, pon hari2 kene call mak aku .. smua pempuan sama camtu kott :P
anak laki hati kering sket ..
tp tak de laa aku sampai meroyan nk bihun mak ahahaha (kesimpulannya hang mmg kronik sket dr aku kot).

td bile kau tulis ateng ckp bahasa kedah dlm hati aku "eh biar btol ateng boleh ckp loghat kedah" haha. mantap gile ateng dah tahap 8 dah!! saspek sama dia.
ehem kau logat sabah dah tahap brape? :P

Halen said...

tahniah..tahniah.. sbb ana dh berada di zon yg selamat hehe

alin ni wpun bkn anak omakkk tp kes meroyan tu tetap dtg jugak bila dh berjauhan ni huhu

insyallah lah nnt bila dh pindah mesti kes meroyan ni ble sembuh hehe (peace!!! senyum utk sedapkan hati)

nani said...

emo lak aku baca...kalo aku meroyan nak bihun mak aku skrg camne la agaknye.....

Shikhin Ishak said...

saya bukan anak omak.saya anak ayah.hehe.jadi kalau skang ni laki aku nak ajak aku balik duduk indon,aku no problem.insyaAllah.

ch@ said...

tahan sabar btl enSuami tu ye, hahaha kalau la kita, sekian terima kasih. kampung dah dekat pun buat² lupa jgn blk kampung, hehe.

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

yana pon sama, masa mula2 kawin lalu bawah jambatan rumah mak pon nangis..sampai amik cuti sehari seblum balik langgar..dok ngan mak puas2..

dulu baru kawin yana kat bm, hb kat a/s..rumah mak kat sp..

mmg anak omak.. lani hari2 bleh pi rumah mak.. mak masak telur goreng pon mesti kena makan wpun skit..

syg mak!

~HaZeL@SuZaNa~ said...

D, i dpt byg u nangis sorang2 kt tmn gading tu smbil tgk spongebob hehehe
Lelaki ni ego, takkan nk muncung dpn ister..x macho aa hehehe