LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Saturday, August 28, 2010

London Weight Management

Lama kan saya tak update tentang treatment saya di London?hah.nak update mendenye.saya ngelat.lama tak pegi.bizi.dan tak berkesempatan.huhu.itu ajala alasan saya setiap kali amoi Rainee ,consultant untuk saya tu call.

Berat terakhir yang saya rekodkan dan khabarkan pada kalian semua..kalau tak salah saya.68 kg.itu timbangan 2 bulan yang lepas. apa jadik sepanjang 2 bulan ni?telah beberapa kali berat rebounce.dan dalam 2 bulan ni,penah naik balik sampai 73kg!mencik btuilah.

Balik Jitra ja,naikla balik 3-4 kg.nak turun punya hazab.sekali nak naik,cepat aja haa.huhu

Lagipun, Ali menyusu. jadik saya tidak suka2 hati terlalu ekstrem berdiet2ing ni. dalam meal plan London tu,ada tulis jangan makan nasi ke mee ke masa dinner. tapi saya ngelat je. makan jugak.4-5 suap.hmm.

Dan semalam,setelah berbulan tak pegi LWM..saya jejakkan kaki jugak ke sana.

Mak haih.sangatlah....sedapnya rasa di bulan2 puasa ni..dengan badan yang cramp sana sini..ada plak orang urut2kan,regang2kan urat saraf...huhuhu..dah last2 saya tertidur masa Rainee massage.haha.

And sebelum habis sesi.macam biasa,naik timbangan.

65.1kg.ye ke neh?ni berat masa tahun 2 kat utm dulu..haha.gila lama tak tengok angka 65 tu.okla tu.

Jangan rebounce lagi udehh.turun lagi takpa.

dari treatment 1 hingga yang semalam.total berat yang telah dikurangkan adalah 13 kg.[before:78kg.now:65kg] kalau orang lain,dah slim solid la tu kalau hilang banyak tu. saya belum la.perjuangan belum selesai. ada lagi 15 kilo nak kena kikis ..haha.

letak gambar selipar aja ok.mana sempat snap gambar.kan saya tidur masa treatment..hehe

Panduan pada yang nak dapatkan rawatan di pusat pelangsingan.

1. jangan skip jadual makan.
2.minum air byk.
3.sebolehnya ikut meal plan yang diberi.nak ngelat pun takpa..tapi sesekali ajala.*macam saya,saya tak ikut pun.kesian Ali kalau saya diet. cuma saya kurangkan kuantiti nasi dlm pinggan.
4.jangan anggap treatment akan cepatkan proses penurunan berat badan 100%. treatment itu cuma membantu anda. apapun,diri sendiri kena disiplin dari segi penjagaan makanan di rumah..
5.ramai kata, slimming centre tak berkesan.for me.tak. LWM sangat membantu saya ;)

ya.ya.ada yang cakap kenapa tak joging ke,aerobik ke,beli treadmill ke?
jawapan saya.malas.
boley jawab macam tu?haha.

joging jugak haa.joging kejar mia ali..:P

14 comments:

transformed housewife said...

knur pun malas nak jogging sbb dr zaman anak dara lg tak minat jogging. swimming pun kuak lentang atas katil je :p

nani said...

kalo hg berjaya capai target lg 15kg tu, jwbnya aku pun kena turunkan brt lg le ni...hehehe...posa2 ni,tak hiking dah...setakat peluh wat keje umah je, makin tembunla aku

Maz said...

Salam wbt..

Just nak share pengalaman sendiri dalam menurunkan berat badan.

Alhamdulillah, I lost about 10kg in 3 mths. I know it sounds small compared to yours..huhu. But the best part is, I don't go for exercise bagai =) Even I don;t go for jog! hehe..

U bole start everything from your home. And it really suits those mothers, pregnant mothers and sesape saja. Even menyusu pon sgt baik sbb berupaya meningkatkan kualiti & kuantiti susu badan.

I pernah cuba mcm2 utk nk turun berat badan, sbb since pregnant mmg naik 20kg! uhuhu..But this time, I really satiftied with the results! Even others pon puas hati dgn result nya!

If u wanna know more about the product, feel free to contact me via email.

nisa said...

wow!tak lama lagi akak akan kurus..bagus! saya dulu pas bersalin pun gomok!huh benci tul tngok sume besar, pakai apa pun ketat... tp sy suka sibuk2 diri bekerja..lama2 kuruslah...dpt anak very aktif lagi kurus..lastly suami kata sy kering cam playwood..ceh!

d i d a said...

2-3 hr lepas aku baru tingat nak tnya hg pasal london ni apa dah jd..igtkan dah jadi ramadhan weight management...hehe..apapun congrates..aku kalo turun 15 kilo tu mmg kerempeng..tp skrg aku dah mencapai berat 65kg..ahaha mavles..

Diyana Zulkifli said...

transformed housewife:hehe.saya mmg malas joging.cpt semput.*malas sebenarnya kan.

nani:hihi.jom2.aku nak ligan ang.tkdele nak kurus sgt..cuma nak solid mcm form 5 dulu.ewah.brangan.bam bam jg pun masa form 5 dulu..cuma dlm saiz sedikit kecil dr skrg..hee

Diyana Zulkifli said...

maz:salam perkenalan maz.i dah tgk blog u. herbalife ek?mmg menarik sgt.penah rs mcm nak try.tp kan, saya ni bab2 kena minum,kena telan ni..jns tak punctual.itu yg malas..huhu.klu tak dah lama,try herbalife tu..disbbkan malas nak shake2 air herbalife,tu yg pegi london..:)

nisa:itula..saya tgk nisa..solid molid.mcm tk caya je,penah gemuk dulu..hehe

Diyana Zulkifli said...

dida:dkt 2 bln aku tk pi treatment.nasib turun jg kilo walapun tk pi.maybe sbb aktif menyusu n aktif mengejar budak2 ni..makan jd tk brapa lalu..itu yg turun jg tu..hehe

Shikin said...

tahniaah..syok nya turun berat..mak ngah ni duk main yo..yoje..ni naik lagi..alamak london tak dak kat labuan...teruskan..berjuaangchar yuk..chayukk

Diyana Zulkifli said...

shikin:mak ngah,hehe.tkpe.nnti raya kita diet.diet la kan..ketupat lemang tkde..kat bofot.huhu

*nnti,calling2 tau sblum bertolak dr labuan. kaminye flight 8hb smpi kk tgh mlm.esok pagi tu,nnti alai & ana gi amik mak ngah kat menumbok.

Halen said...

waaa bagus la tu dpt turun 15kg.. :)
klu alin dpt turun camtu mesti slim dh. x lama lg berat kita sama la waaa.. alin pun dh smp angka 6 aritu.
hancos...hancos.. treatment x menjadi.

atulhani said...

donat... orang cam aku kalo gi LWM boleh kaaa? ahahhaha.. mggu lepas, laki aku cakap..."dale sayang bini dale ni... tapi, kenapa dah GEMUK?" waaaaa... boleh dalam dok kata2 sayang tu dia cakap aku dah gemukkk huhu..

Diyana Zulkifli said...

halen:alin tkpe tnggi klu cecah 60 pn.ana ni kemetot ,nmpk sgt klu mok2..haha

atulhani:wah..pandai laki ang,dlm nak tegur,dia puji dl.ekeke.ang kayuh basikal ajala atul.mestila fit.aku tkda basikal canggih..tumpang basikal mia bleh lah.haha

BIONIC WOMEN said...

berkesan ek????saya takut ler nak pegi...takut membazir duit..tapi nak buangkan lemak2 yg berlebihan ni..huhu