LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Monday, August 9, 2010

Melayu begini makin ramai


Tak clear?Jap saya nak clearkan.saya paste balik kasik terang.


I was born Muslim but hey! I can’t change that…it is wrong and punishable in the eye of Sharia Law to question or disagree the teachings openly. My kids are forced to learn ‘agama’ at school…believing in God is good but teaching my kids things like women must wear headscarf or they will be burn in hell.,men are allowed to have more than one wife are bunch of crap!..hello!this is not the 50′s! I don’t want my daughter to think that men can bully her like that because God according to Islam allow this! But do I have the right to stop my kids from being taught this at school? Malay Muslims are forced to be muslim…not fair!!!!


1:darah saya menyirap

2:sedih

3:cuma berdoa, hati ini dan keluarga dan sahabat2 kenalan saya tetap hatinya pada Yang Satu.

Islam itu mudah.

Yang menyusahkan, manusia itu sendirik.
Entahla.hati ini makin gusar bila melihat perkembangan sebegini.
Makin ramai menggelar diri mereka sekular.makin ramai menggelar mereka liberal.makin ramai bangga dipanggil Melayu 'baru'.
Baru je baca paper minggu lepas, kes bapa pelajar minta digugurkan perkataan Gagal bagi PAFA dari slip Upsr anak dia yang berlangsung tahun 2003. Alhamdullillah,setelah hampir 7 tahun bapa itu berjuang, dia gagal.

9 comments:

Shikhin Ishak said...

org mcm ni,dia tak faham konsep islam tu.dia tak buka minda dia untuk terima konsep islam yg sebenar.ntah la,dunia akhir zaman,anything goes.

ch@ said...

anak-anak zaman sekarang semuanya susah, tak faham betul.

Lin said...

bila fikiran dah banyak sangat diracun budaya barat, macam ni la jadinya..modenla konon camtu.

mummynana said...

mngucap la kita. adui. macam macam dah dunia zmn akhir akhir ni. saya harap kt yg masih sedar dan masih waras, tegakan syiar islam. sesungguhnya Allah Maha Mengetahui segalanya. isk smpai hati die ckp gtu yer. :(

kinna said...

ni mcm geng sister in islam..
islam itu indah wahai puan sharifah..

Halen said...

x lama dh ni.. hopefully dia cpt sedar..

nani said...

emm,mmg tak dinafikan ada melayu yg mcm ni tp persoalannye btlke syarifah ni seorang muslim yg btl2 wujud or dia just create 1 identiti sbg seorang muslim utk cuba burukkan islam di alam maya?

BIONIC WOMEN said...

Semoga keluarga kita jauh dari menda macam ni...husband citer, ada anak murid dia ngadu kat dia (budak tu darjah 4)..parent dia x pose. kalau weekend memang masak mcm hari biasa..memang mak dan ayah dia x pose, dia nak pose mcm kengkawan lain, dia malu tp kat rmh dia xder org pose. HUHU. sedihkan...
Anak sorang ag lagi teruk..dia ngadu kata ayah dia makan babi..aduyai..husband sy nak termuntah, bila tny budak tu dia makan x? dia kata x..sebab sllnya ayah dia akan kata, lauk ni utk org dewasa jer..apa nak jadi ler..
Macam tu rupanya org kaya kat bandar ni.

Diyana Zulkifli said...

nani:hmm nani.mmg wujud org2 sebegini.islam dari lahir.tapi dalam hati,kdg2 yg convert lagi terang hidayahnya.waallahualam.berat plak komen aku camtu.huhu

bionic women:huhu.mmg eily.skrg makin ramai mcm ni.diyana pn sedih kdg tu.cikgu kat skolah,sbolehnya nak didik anak jd baik..tapi, mak ayah di rumah?hmm.ntahlah