LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, October 27, 2010

budaya tai chi kerja

hari ni saya ikut gb,ade taklimat psl quality standard sekolah bla..bla..

jadi pegawai meja.hah.comel kan nama jawatan?ekekeke

pegawai meja tu aka ala2 s/u la jugak haa

tengahari tu,lari gi sekolah jap.tukar laptop sebab terbawa laptop bengong awal pagi td.hadui

woo hoo..masuk2 pejabat,saya tengok ada sorang Hamba Allah tengah dok sembang2 ngan PK

kebetulan,mmg saya pun masuk bilik PK ,nk tanye somthing.

Dr hujung2 telinga, saya dengarla hamba Allah tu,tengah explain kat Pk..yang untuk next year ,dia tak nak dah pegang jawatan-jawatan yang tengah dia pegang sekarang.

siap dah serahkan  fail2 kerja dia kat Pk.soh pihak pentadbiran cari guru lain buat kerja dia tu.

Huh?

besarnye dia...siap buat keputusan sendiri 'bagi pihak' Gb.

Kalau nak diikutkan bebanan kerja,rasa saya masing2 ada level bebanan kerja masing2.Jenuhla ,kalau semua orang selfish macam tu.kesian budak2 la especially.

Rasa macam tak patutla,nak labelkan kerja dia banyak.kerja kawan tu sikit. yang sorang lagi tu,tak buat kerja..

Masing2 buat aje kerja,jangan dok tai chi kat orang lain tak bolehka?

huhuhu

4 comments:

transformed housewife said...

ada cikgu yg kalau boleh nak buat tugas hakiki- mengajar dlm kelas je. cuba suruh dia rasa kerja dekat private pulak. sama je Diyana, sbb kami pun kdg2 buat kerja yg tak dibayar OT.

n a n i said...

mari kita bersangka baik ye murid2,ada sebab kot dia menaici...hehehe..cthnya aku sendiri,kalo tetiba aku kena wat keje Production padahal aku QA, maka berlakulah process taicis...aiiiyyaakkk....

Diyana Zulkifli said...

nani:angpa tkpala mmg masing2 ada bidang msg2..mcm cikgu ni,aku sokong mcm kak nur kata..ade tu jenis nak buat kerja hakiki depa ja.langsung takmo buat kerja2 sampingan yg lain..tk nak tolong langsung2..jenuhla,dok 2-3 orang cikgu yg kene sacrifice..pdhal ade dkt 50org kawan sekerja yg lain..hmm.

dah jadik cikgu,pastu takmo handle budak.takmo handle panitia,takmo handle rmt,buku teks..semua nak sub..hmm.baik pi kerja ngan private ja.jgn jd cikgu..hehe.

kalau nak berkira bukan kerja bidang aku ka..aku tak yahla bersengkang2 biji mata isi semua data cikgu dan murid2,dan mcm2 lagi dokumen sekolah.aku pn leh wat dunno ja,kata tu bukan kerja hakiki aku..heh

BIONIC WOMEN said...

seb baik haku ini tidak bekerja..hahahaha.....
jadi surirumah suma kerja kena buat, xleh nak pas kat cikgu lain..hehehe