LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tuesday, October 26, 2010

Nickname

Da-da,Nani,Bolat,Kamal Unta dan Donat
Eh,pesal ko sorang je takda nick name ek Nani?

Macam2 kan nickname kawan2 masa kat skolah.
Klu kat skolah saya dulu, segala nama binatang dok ada.unta,kambing,ayam,cicak koben
Nama makanan.satu yang lekat.Donat.haha.aku la tuh.
Dan sampai tu, cikgu2 pun dah tak kenal lagi nama betul anak2 murid.sebabnya memasing dah ada nama tersendiri..kehkeh

syam moron,koben,pot ayam,mat red,kamal unta aka romeo yg nak ngurat mia..hehe.Ramai yang dah turun kenduri sebelah wife manai kat kl..so yg edisi utara,sikit ajela.

dada n syam,couple dr form 5 ..antara yg berjaya kekal sampai kawin.hoho

manai n wife.selamat pengantin baru!otai reunion ni ,si manai..huhu.kenduri dia,tkdak yang turun..mmg siaplah.

Lupa citer pasal gambar di atas.
Itu gambar saya dan kawan2 sekolah menengah.masa gi kenduri Manai kawan skolah kiterang kat Balik Pulau Sabtu yang lepas.
Lama btul saya tak jumpa kawan2 lama..huhu.kali terakhir,bersuka2 ria neh adalah masa reunion Jenan, yang di kala  saya jumpa pakwe tercicir wallet dulu tuh.hmm.sejak tu,trus saya tak aktif 'menguruskan' reunion . Dulu,saya memang Ajk tetap la kan bab2 handle jumpa2 kawan2 neh..tapi sekarang tidak lagi.

Komitmen dengan keluarga.

Ya .maybe ada yang kata,itu alasan.
Ada je yang boleh je pun jumpa kawan2 walaupun dah beranak pinak.hmm.

Kekangan utama saya mungkin..sebab cuti suami yang tak sama.

Kadang, rasa cam serik juga  nak berjanji2 atau plan vacation ke hape dengan kawan2..sebab penahla terasa dipersalahkan bila tiba2 tak dapat bagi komitmen dengan kawan2...huhu

Saya tidak berniat mengecewakan anda sekalian

So,sekarang..senang je..sapa nak jumpa aku...mai lah Kedah...hehe


5 comments:

transformed housewife said...

kat bhgn tengah (KL & Selangor) ni pun ajk2 Jenan rajin dok buat mcm2 aktiviti.tapi knur pun tak pernah join lg sbb selalu ada je plan lain. huhu

n a n i said...

aku suci & terpelihara + kurang bersosial dgn budak2 jenan kot dulu(dulu je ke...skrg pun mcm kurang bersosial jgk rasanya)...hehehe

.: Ain Rusli aka Ibu Qaisara:. said...

samalah ngan aku donat..ape2 pun family 1st..tapi ade la jugak join aktiviti kawan2 kan..bukannye xde langsung..

btw,nickname masa skolah yg aku paling ingat adalah BIGO..stand for baBI GOreng.. ntah ape2 ntah

n a n i said...

puan ain:ada lg beberapa nick terlampau yg wujud masa batch kitaorg yg tak di mention oleh donat...cthnya : bangsat, lenjan, pucuk (asalnya mati pucuk kan donat),pakio (asalnya fuck u kot kalo tak silap), babi, moron & mcm2 lg

Diyana Zulkifli said...

nani:haha.tak gamak aku nak tulis.tp tkpe ko tolong wakilkan..hehe