LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Thursday, October 21, 2010

mood dah ok,tetiba sentap balik :(

aci dak klu nak sentap dengan pengasuh baru mia and ali?

saya baru hantar budak duorang ni baru 23 hari termasuk hari ni.so far ok.

tadi masa amik mia ali pukul 1.58 petang ,tidak plak le adik tu inform apa2 pasal duit mengasuh or sbrg kemusykilan apa2.

tiba2 20 minit baru2 ni,dia sms

'kak, kalau boleh saya nak duit sebelum 28.10.10..dan kalau saya minta tambah boleh dak?'

sentapp trus!...

saya dan suami adalah majikan yang baik. eceh.boleh kira majikan la kan,sebab kita hire derang jadik pengasuh.hehe.pada kak pah ,pengasuh mia ali sebelum ni..kami tak pernah lewat bagi duit. kadang terlajak 1-2 hr dua tu,besala.kdg tu,bila saya gaji awal mcm nak dekat raye ke hape..duit pengasuh pun saya dahulukan awal jugak.ini tak dan masuk 1 bulan lagi,dah remind saya. getar oo hati ni.getarr..getar...grrrr.tak yah dok peringat bab2 tu..tahula saya.

bab minta tambah tu,pun actually agak menyentapkan hati.

sebabnya:

1.saya adalah cikgu. waktu tamat bekerja yang kebiasaannya adalah pukul 2 petang.dan mungkin, permintaan dr adik pengasuh itu adalah berdasarkan situasi saya yang kursus 3 hari awal2 ritu..dan juga disebabkan pernahla terlajak amik budak2 ni,pukul 4ptg.

2.banyak tuh minta. macam tak logik je.uhuhu.

3.saya dah agak,adik ni akan berkira bab dia bagi mia makan. mia tuh,bukannye jenis makan sangat.2-3 suap itu pun jenuh.saya rasa dia calculate mungkin,brapa suap dia suap mia dengan makanan anak2 dia.kak pah dulu,siap bagi mia vitagen,bagi makan nasi ayam kay ep cee lagi..tak caj pun...takdele minta caj lebih pun.
dan memang kebetulan, kak pah call semalam, minta saya hantarkan budak2 ni esok pagi.dia n suami rindu sangat nak main2 dgn mia dan ali.

dan esok pagi, saya rasa nak meruntun merayu2 melutut pada kak pah..tolongla kak! terima anak2 saya kembali....pls.pls.pls......kalau kak kena bawa abang gi hospital,takpa.saya amik cuti..jaga budak2 ni. janji kak mau ngasuh depa balik....

huhuhu

saya jenis mudah. saya akan mudahkan orang yang mudahkan saya.
sapa berkira ngan aku.aku pun berkira ngan dia..huh

6 comments:

BabyIbu said...

huhu..awal2 lagi dah kira duit susah la no..aii susah tul org berkira ni..ko cb la pujuk kak pah dulu..

n a n i said...

ha tula...aku srh htr kat nani the nanny, hg jual mahal...

cha said...

kita pun macam akak, dahulukan pengasuh bila gaji. ish, cari lain la kak, susah untuk yg berkira niii.

eiNa said...

betui tu donat, k.ina esok gaji ptg tu amik duit terus bg kt nenek pengasuh aira dah, tk mau tangguh2 sbb susah nk dpt pengasuh..

ni xdan xdan plak mcm kta taktau

kinna said...

dia gatai tgn nk sms tu..(pk positif)
apa2 pon, untung diyana dpt pengasuh.kalo htr taska lg kesian (eh, divert dr tajuk plak)

Harnida said...

diana..dia kira bayaq full jugak ke walau hantaq anak sekerat hari?
kalau dia kira full mmg tak patutla dia nak naik kan harga..org lain hantaq anak 7am~7pm..