LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Saturday, November 13, 2010

sama tapi konfem tak serupa




apa yang sama kedua2 gambar di atas?

baju yang dipakai mak pada raya 2009 dan saya masa lawatan ke alor star tempoh hari.

pecah lobang kan.belasah baju mak sendirik...hoho

mak saya tengah clearkan stok baju yang dia tak mo pakai dah..so jangan membazir .rembat aje bawa balik kulim..heee.

korang caya tak,mak saya jarang pakai baju yang sama utk apa2 majlis ?kadang rs mcm setiap kali ada kenduri or majlis,dia akan jahit baju baru.dia rasa boring je,buat baju lain.boring je ,buat baju lain.

mak ada letak satu mesin jahit dia kat rumah saya ni.dengan harapan kot2 saya nak cuba2 guna. hmm. bila tatau nak guna.skrg ni gunala jg,buat letak bajuyg dah lipat..hehe.gamaknya tunggu mia la kot nanti mewarisi mesin jahit tu...hahahaha.

motif ke-2 gambar di letak: saja nak gitau,yang saya dah sama saiz dengan mak.ha.ha.harap maklum...:P

16 comments:

n a n i said...

hoho,aku tak perasan lak baju tu tapi aku bajet hg nak bgtau hg sama saiz dgn mak hg je...
ha, nak tempah bajula dgn mak hg la, boleh?...ada 3 sets kain pending dgn aku ni...sekarang,baju kurung pun dah jadik 1 benda yang menyesakkan pale otak aku..dulu tak penah amik tau langsung...

FrH said...

haha kelas mak kau cam mak datin xmo pakai baju ulang2.. haha.

aku mmg dr dulu selalu gaks rembat baju mak .. hihihihi.

mzhany said...

hehehe, memang sama tapi tak serupa...;)

atulhani said...

dah sama saiz tu maknanya skang anda dah slim yer? dengan kata lain sebelum ni mak lagi slim dari anak? hehehehehe.... bravo bravo...!

atulhani said...

wei... aku pun tak reti menjahit... masa KH dulu, bab jahit ni la paling tak suka.. huhu

Diyana Zulkifli said...

nani:lainla,mak aku pakai lagi anggun.aku pakai mmg gaya cikgu sekolah.haha

frh:oh,itu mmg gelaran org kat die pun..mak datin..:p

mzhany:hihihi.itula kan?;P

atulhani:hehe.mmg selama ni,mak aku lg kecik dr aku pn..cuma skrg ja la aku dpt menyaingi mak aku..huhu.

aku spatutnya malu dgn diri sendiri utk menggunakan title anak tukang jahit.sebab langsung tak reti menjahit.fail!!!

transformed housewife said...

anak tukang jahit tak semestinya pandai jahit. mcm anak tukang masak jugak. knur ni arwah mak tukang masak (walaupun kerja tetap dia dulu cikgu sekolah). tapi tak delah pandai memasak mcm arwah. huhu

Diyana Zulkifli said...

nani:eh weh...tak boleh2.ang 3 pasang kain ja.kain aku pending satu bakul ,ok!dkt 2 thn dah..mak aku tak buat2.itu yg anak die ni asyik kene rembat baju die je.sbb baju sndirik ,tarak.

*dan tmbh2 lg skrg ni,bz jahit telekung..hmm.lagilah..langsung2 tak pandang bakul kain di rumah itewww..*sob sob

Diyana Zulkifli said...

transformed housewife:huhu.btulla tu kak nur..kepakaran tidak boleh diwarisi..*eceh,ala2 mcm lirik lagu raihan plak.hee

n a n i said...

sebab hg FOC je kot..tu psl mak hg wat dek je...hehehe....
aku telah berjaya mengurangkan sepasang kain semlm...pi tempah dgn nyonya makcik aku rekemen...huhu

MamaIlhan said...

owh..motif yang kedua tu memang x boleh blah langsung...! ya..ya..aku juga sedang dalam proses transform mengikut saiz MIL.Tolong jangan tanya apa saiz my MIL hoccay? ('',)

Mrs Hardlena said...

haha.. bagus2 jgn membazir.. :)

d i d a said...

hg igt dak wey cikgu kat jenan dulu yg baju dia mmg cycle setahun skali..kot..eh ke cgu sek ren aku eh.. tape la apa pun tp kalo mak hg ni cikgu, mmg style baju cycle setahun kot. tak pun tak cycle lsung hehe...

Diyana Zulkifli said...

dida:hehe.ingat2.cikgu kimia form 4,cikgu rohani.kan?asal masuk kelas suma tgk die..sbb nak tgk fesyen apa dia pakai plak haritu. mmg lansung2 tak pernah sama,stp hari pegi skolah.tabik cikgu!hehe.

BIONIC WOMEN said...

wahhhh..sama ler kita, 1 size ngn mak..tapi skang mak lagikecik dari saya.huhuhu..sangat sadis.
saya pun x pandai menjahit tapi macam nak belajar menjahit jer..xder org nak jahitkan baju

eh, kalau nak tempah baju leh x???

Diyana Zulkifli said...

bionic women:eily,mak saye neh mnjahitnye lama sgt.bknnye sbb aoe,tempahan byk sgt.hehe.klu sanggup tunggu,bolehla.hehe