LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Thursday, June 2, 2011

Pertama kali mendapat serangan maya di Facebook

Gila ah semalam,tak pasai2 menitik juga air mata saye ni bila dapat mesej cakap saya sial dan babi.

sape join saya dalam status fb saya semalam,mesti tahu cerita ni..hehe.


hangin satu badanla mak buyung ni ,berpeluh menitik2 memang rasa nak cepuk ja si penghantar mesej.


mula ingat tak mau panjang cerita, tapi alih2 makin banyak plak mesej bertalu2 siap ada siallllllllll yang panjang.


haa sudah..bior betik. sungguh2 jiwa kacau orang yang mesej saya tu.


saya buka la profile si penghantar mesej tengok mutual friend dia sapa dia.


aik,mutual friend dia sorang ja..anak jiran depan rumah mak saya lak tu?


kay reverse sikit cerita..


ini antara intipati mesej yang saya dah delete tu yang saya ingat.ayat penuh tak ingat la..tapi ini antara ayat dia yang saya tak leh lupa.


tajuk mesej: Sial


Nur Diyana zulkifli ang ni sial la.kenapa kata tok wan aku pakai kain pelekat ja?hang pakai tu elok sangat ka? dah la mai kenduri dok kutuk tok wan aku.biaq pi la dia nak pakai apa pun.dah la tumpang glamer pengantin dok amik gambaq. kalau tau ang nak kata kat tok wan aku, aku halau ang dengan keluarga ang awal2.


saya reply tanye dia, ape ni dik?tak paham


dia balas, sialll babii..buat2 tak faham pulak


nahh..kite cakap elok2,dah dapat sial lagi


lepas tu,saya dok pikir..punya pikir..baru teringat pasal kenduri di Jitra yang Tun Mahathir pi tu. saya buka balik album Tun tu,check privacy setting.
Lor,album tu saya tak setting untuk 'friends only'..patut orang yang tak ada dalam list friends saya pun boleh view.mesti budak tu dapat tengok album Tun tu melalui anak jiran saya tu.


saya cari la gambar yang budak tu maksudkan.


budak tu salah inteprete maksud saya.saya puji la tu,sbb tok wan dia orang besar pun tapi sempoi ja pakai kain pelekat.apa daa. saya pun penah tulis entry pasal kenduri tu.


dipendekkan cerita, saya calling mak di jitra. soh mak saya siasat sapa budak tu disbbkan mesti dapat cekup punye sape die memandangkan mutual friends facebook dia adalah anak jiran depan rumah mak saya.


mak i tak leh buat main..sekali dia bertindak...punggahhhh orang utagha kata. dah lepas tu,  mak budak tu call mak minta maaf sebab budak tu korang ajor.


tahu budak tu umur berapa ..?


darjah 5!


ler.....istighfar saye banyak2.membazir je air mataku.


budak kecikkkk ghupenye.caih.


bahasa kalahkan kumulak gengster filem Kongsi lagi haa.huhu


tak lama lepas mak saya call bagitau hal yang sebenar,..tiba2 dapat lagi mesej yang siallll dan babiiii nye makin panjang


kali kedua dia mesej tu,marah2kan saya lagi..cakap saya pakai orang tengah.haha.kena marah dah le tu dgn mak dia.


enuf!!!


terus saya block budak tu.makin dilayan,makin gila pulak dok maki orang sedap2 rasa.


jiwa kacau sungguhhhhh la.


menurut mak saya, budak tu dari broken famili. sebelum ni,'tok wan' yang dia 'protect' dari saya tu lah yang dok jaga..pastu mak dia amik bela.bukan tok wan btui pun..anak jiran dekat situ.


itu yg makin jiwa kacau tu..sebarang je maki orang. pasal kain pelekat tok wan plak tu.hehehe.



hoi, membazir masa dan air mata i betulla. kena maki dgn budak darjah 5 plak tu.alahai.


kalau anak murid saya tak pun anak2 menakan ka...siap. ada ku cepukkkk tak pun stapler aje mulut dia tu..takde sivik langsung.


sabor donut.


p/s: hee.sape rajin pi belek album Tun kat facebook saye.budak tu ada dalam beberapa gambar dalam album tu...sungguh tak disangka..tgk muka innocent.^^ . tak nak la letak gambar kontroversi tu kat sini...satgi kot kena maki lagi plak .haha.

17 comments:

FrH said...

mak aihhh. keco giler .. siot btol budak tu .. menguji iman mak buyong btol ..

kalau aku jadik kau aku ugut nak g tampar muka dia. senang cite. budak tak budak laa kurangajor sgt.

atulhani said...

kain pelekat la la lallaa.. kain pelekat la la lallaaa... relax donat.. abaikan budak tu. buang karan hang jer hehehe. memang kurang ajar budak tu..

Liz Rohaizat said...

amboi, pung pang pung pang.. sekali budak darjah 5? sedap betul bahasa.

budak kecik. kesian kat diyana. tak psl2 air mata berharga jatuh. hehehe

Coffee Mama said...

Mesti u serba salah kan..nak marah kesian, sebab baru darjah 5..Budak2 sekarang memang mencabar la..Lain dengan zaman kita2 dulu..

ch@ said...

pergh darjah 5? darjah lima 1995, internet pun den tak kenal, apatah lagi FB. dasyyyaaat.

fariza fauzi said...

kesiannya....

sabar je la

n a n i said...

tumulak le...bkn kumulak...(sila jgn marah..hehe)

..:: WiRdA ::.. said...

isk isk.. mmg minta pelempang cikgu disiplin tu..hahahah
bg sket donut... eh aku panggil donut plak..:Dhaha

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

ala...ciannyer mak buyOng nie. kureng ajo kan budak tecik tu kan. naseb bek budak tecik..kalau dah besar tue mmg SIOT kan!

Diyana said...

frh:ade jg rs nak penampor tu frh..hehe

atulhani:lalalala kain pelekat..lps aku tau die bdk kecik,aku abaikan trus.kot gaya org tua..aku mmg nak sambung maki plak.haha

liz:hmm tula..sayang tau air mata ni.hehe

coffee mama:huhu.kan..lain sangat..hmm.

ch@:haa..dahsyat gile..takut pun ade.minta simpang anak2 kita tak terikut2..

Diyana said...

fariza fauzi:huhuhuhu..nasib tk tumpah meleleh2 air mata ni..takat bergenang aje..

nani:eh?hahaha. silap taip tu.keh keh

wirda:eh ko mmg bkn panggil donut ke kat aku?ehehe.tk yh tggu pelempang cikgu disiplin, ni cikgu matematik pun rsnye ringan je rs nak bagi sebijik..;)


kinakoyu:mmg siot pun..^^

transformed housewife said...

kesian kat Diyana. sabaqla no. Budak kecik tu mcm jiwa kacau je. Knur pun pernah bergaduh kat FB. bila ingat2 balik mmg rasa bodoh je. skrg ni mmg bila nak tulis status pun pikiaq 2,3 kali.

kinna said...

sy rasa punca utama sbb dia dr broken family..kalo anak org family lengkap, tak la terasa hati sgt..sian plak kat dia..sy sensitif dgn watak anak2 broken family (sob..sob..sedih plak..psl kain pelikat atuk yg dia syg pon jadi isu..)

Diyana said...

knur:hmm itula kan kak..byk kene waspada di fb dan jg alam maya

kinna:sian itu yg tk jadi nak panjangkan almarah tu..:)

Lin said...

hehehe...lawak la cerita hang ni..adei,budak2 zaman la ni memang macam tu. tak hormat dah orang tua dari depa. sabaq no diyana. :D

Halen said...

uishhh berani betul bdk tu yer. baru darjah 5 dh berani maki2 org. mmg nk kena cabai mulut ni.

Diyana said...

lin:huhu..itula sabar tu ade jg mcm nak lebih limit..tp skrg dah cool..:D

halen:kan..kasik cabai melaka gitu..hihihi