LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tuesday, August 23, 2011

bonus dari suami

bonus gomen kasik semua orang tau kan?

bonus private sector, dah nama private.mestilah  private & confidential kan^^

aritu ramai dok berborak pasal bonus yang kiterang dapat. Alhamdullillah la kan. walaupun half dari basic salary. ade yang tanya saya,syokla half gaji..correction: half dr basic ..bukan dari full salary pun .hmm.

masa ramai kecoh2 ritu, en suami diam je tak cakap banyak.

saya tahu kenapa dia diam. 
sebab kalau dia bising2 pasal bonus saya dapat, nanti saya akan laaaaagiiiii kecoh bila dia dapat bonus.
buktinya semalam. hahaha.mane i tak kecoh, banyak seh. berbulan2 punye. jeles.

sharing is caring kan my laling...haha.

tq.tq. kerana tidak lupa untuk sharing2 dengan bini...:p

13 comments:

IDAZS said...

salam kenal juga :), part sharing is caring tu yang best tu :)

NADHIRAH NOR ZELAN said...

ai my laling senyap je lagi ni...tp mintak sket2 je la aku...kejap2 mintak...kejap2 mintak hehhehh

Lin said...

tau takpe wei..laki aku nye bonus lagi byk 5x ganda dr aku..bonusku bonusku,bonusmu bonusku jua..kakakaka

kinna said...

hehe..(pandai nak kecek bonus husband ek??)
kami dua-dua tak dpt bonus raya thn ni..sian tak?

FrH said...

weeeee dpt bonus mmg syok ..

tu laa, separuh basic bukan full gaji ;)
tunggu bonus aku berbulan2 plak (cewahhh) awal thn dpn ;)

littlehumblelynn said...

kami sama2 keja govt..cuma pangkat saya 44 suami 41- so dia dok kecek bonus saya..sabar jerlah..

azzamoro said...

raya sakan la tahun ni ko donut. hehe

transformed housewife said...

seronokla Diyana. akk tak dpt bonus. Suami dptla yg govt. punya tapi dia cakap nak bayar hutang kad kredit dulu. huhu

Diyana said...

idazs:hehe.ya..itu part plg best.:)

nadhirah:ui,pok nik dok senyap lagi ka?blk raya ni, ang mnta.ntah2 bonus 5x gaji.haha

lin:huhu. mantap seh korang laki bini.hehe

kinna:hihi.itula kene kecek la,klu tak,tak merasa..haha

frh: hm aah.sama ateng. ateng dpt 3/4 dl, nnti awal thn dpt lg 1/4.haish.tahun ni,big bos die manyak untung kot..itu baik hati tu kasik sampai 4-5 bln nye.hmm

Diyana said...

littlehumblelynn: hehe.husben kecek la, bininye lg besar bonus.

azzamoro:tak dele sakan aza. hehe.nak kene prepared utk renew road tax hilux.1st yr lak tu.haha. bini lak nak branak lg kan..tak leh nak hoya2 pun bonus byk..:D

transformed housewife:hmm hehe, kad kredit didahulukan kan..en husben pun:p

atulhani said...

kami sama2 takde bonus.. huhu.. nak kecek bonus hang plak buleh? bagi la duit raya sket kat aku kekekkee

p!nkerton said...

whoaah best la dua2 dpt bonuss, masyukkk ;D husbnd i kalo dpt bonus pun mmg dia sharing, tp kalo bonus i dia pun tak gamak nak mintak ;p bonus gomen kekdahnye pepaham je la kan hihii ;p

Diyana said...

atulhani:bleh2.nnti aku kirim.tp utk baby tau!!:p

pinkerton:hehe.samala.kitenye bonus ciput je haaa...hahaha