LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Tuesday, October 11, 2011

Pencen umur 60

sekarang gambar kartun ni berlegar2 di fb..;)
paling banyak protes umur persaraan dinaikkan adalah golongan muda kan?why aa?


abah saya cakap, alasan bila dah tua2 buat apa kerja lagi..pergila masjid,tak boleh diterima. awat nak kene pergi masjid,bila dah tua? bukan masjid tu untuk muda mudi juga ka? haa..jawab2..:p


ini dua orang warga emas masih aktif bekerja

kedut tak nampak, uban pun tak nampak

ada nampak macam gambar kartun di atas tak?

tak baik oo persenda warga emas..ntah2 kita yang umur tak sampai 40 tahun ni,yang  lagi  ramai rupa fizikalnya serupa orang 60 tahun ke atas..hehehe

5 comments:

zeta said...

kat office ni pon sebok depa duk bergurau pasal pencen 60 ni..mcm2 fakta yg keluar..hihihi

DrSinga said...

age is just a number

transformed housewife said...

alasan tak munasabah psl nanti org2 muda tak dpt kerja. Yg dah senior boleh melatih yg muda2 tu sbb diaorg byk pengalaman.

lily lotus said...

tapi ramai jer umur 60thn tapi masih segakkan :)

Ida Shaklee said...

actually aku pun ok ja pencen dilewatkan. kang pencen awal, tak rety dok rumah juga, mati kutu ja xtau nak buat apa. tp kalau dah ada bisnes, nk berenti keja awal tak apalah. yang penting, umur 60 thn, kalau masih ada tenaga, apa salahnya berbakti pada negara & keluargakan.

nak kekal cergas tak kira usia muda atau tua, amalkan pemakanan sihat dr awal. cubalah vitamin semulajadi Shaklee :)