LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin

Wednesday, June 22, 2011

Isi hati seorang doktor

ala.peah.entry hang ni The Blamed Party  ..err, tersentuh le plak rasanye bila baca.


memang jarang pun kan ada orang yang nak puji dan pertahankan hang , ayu mahupun rakan doktor di hospital gomen. yerp, aku tahu bukan pujian yang korang harapkan.mungkin sedikit penghargaan..?

orang yg suke mengutuk lagi banyak ,padahal hangpa semua dah buat sehabis baik untuk patients.

honestly, saya memang regular customers gomen. saya memang sangat suka servis hospital gomen. sangat meyakinkan walaupun kebiasaannya terpaksa berhadapan dengan kelembapan  dari segi pengurusan masa patients untuk menunggu. kadang sebab tu je pun, yang orang maki2 hospital gomen. dan saya akui, kadang saya pun tumpang sekandaq dok maki mcm semalam ...huhu. 8.00 - 12.00 tggu nak masuk utk tunggu doctor wat ultra sound.mane tak kena maki.

kadang rs geram jg,bila dengar nurse sebut pasal ISO hospital derang perlu jaga sbb tu kene teliti. habis patients takde ISO sendiri ke? mcm saya ni, bertuah sbb majikan prihatin je.sekolah kan sampai pukul 2ptg, free2 la kan dok hospital sampai habis skolah..:|.kadang bukan semua klinik desa mcm tu, macam klinik desa di Jitra..walaupun orang ramai, efisien je pun,takde masalah patinets menunggu lama. di KKIA Jitra, jadual utk ibu mengandung dan kanak2 tak pernah berlaga. jadi patients tak perlu tunggu lama. 5 bintang untuk KKIA Jitra.hee.puji tempat sendirik dulu aa.

apapun, saya akan cuba menjadi seorang patients yang tinggi tahap kesabarannya tambah2 lagi masa dok tunggu nurse belek2 kad..;)

awal hari tu, saya memang berkobar2 kan nak buat check up rutin di private kan? memang saya pergi check pun.tapi memandangkan saya dah terbiasa dengan check up yang teliti dari  klinik desa dan juga bekalan vitamin berbeg2 dari sana..jadinya, bila pergi private..saya agak rasa kurang berkeyakinan.

bile saya minta salinan buku ,dr chang cakap..tak perlu. u bawa je kad appointment ni bila datang check up. erk?hmm..tak bestla.saya biasa dok study buku merah malam2 walaupun kadang bukan saya paham pun apa doktor conteng dalam tu...^^.

sekarang, saya selang seli kan,  check up kat dr chang dan juga beratur lelama kat klinik desa. memang letih.tapi saya lebih yakin.apapun,saya harapkan yang terbaik.

to peah , chaiyok2.sangat tabik !!. anda sangat cekal, continue study lagi..hope one day, ko sebaris dengan specialist yang tersohor ;)

peah dan 'sheikh muszaphar' nye.:D


p/s: doktor= manusia yang sangat tahan lasak minda + fizikal. no wonder Dr sheik muszaphar sangat kacak.tak pasal2.langsung tak de sangkut paut ..keh keh

8 comments:

Bionic women said...

yelah..kekadang gi hospital gomen ni, doc sangat baik n teliti, tapi segala macam pengurusan yg kat luar tu ngath aper2..
pastu kekadang tu nurse lagi kerek dari doc..dia lak yg lebih berlagak.huhu
bukan semua nurse yea....sesetengah.
jadi...nilah org dulu kata, kerana nila setitik rosak susu sebelanga

Coffee Mama said...

Hmm..memang selalu sgt org dok komplen hosp gomen slow la, itu la, ini la...I masa pregnant mmg 100% dgn Gomen, so mmg dah terbiasa (scan je gi klinik swasta)..Alhamdulillah dipermudahkan, masa bersalin pun doc n nurse2 pun ok..

Satu je rules kalau nak gi hosp gomen and yg sewaktu dgnnya, kena byk bersabar dan yang hal yg remeh2 tu kena tutup sebelah mata (i.e. nurse borak2, bebel2)..

DrSinga said...

:)
saya lasak minda..
fizikal.. dah tak berapa.. (dah berat..)

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

yana pon check details buku merah kat gomen.. scan pi private..

kalo scan kt hospital, tak leh nak ramah mesra tanya doc mcm², sbb byk lagi dok tunggu..:(

rindunya saat itu.. bila la turn nih..hihi

FrH said...

aku pong semua kt klinik gomen sampai laa bersalin kat hosp gomen. 2 2 mmg ok sgt. terbaekkk punye servis, lg plak checkup skang aku checkup dgn kakak ipar sendiri LOL (kakak ipar aku dr kat kk umah aku).

kesimpulannya, i love gomen!! :)

mzhany said...

tang bersalin ni, memang hany sendiri takde pengalaman kan, tapi tang ayah sakit tu selalu la masuk ke hosp gomen ni. so far kalau kat ganu ok. dari segi doktor or nurse tuh, depend pada individu la, ada tu betol2 baik, mesra, buat tugas dgn penuh amanah, tapi ada sesetengah mmg sakit ati la...


so far alhamdulillah...

NoEn said...

sy dulu suka wat routine check up kat klinik desa..bagus layanannya and xpyh tunggu lama2 pun..tp xsuka g klinik kesihatan sebab lama sangat menunggu time nk jumpa doc.datang kul 8pagi dekat kul 12 baru dapat jumpa doc..benci betul!!!
Bersalin kat private..hehe

n a n i said...

personal opinion aku, doktor gomen aku leh tolerate lg, tapi nurse gomen, terus-terang ckp, rasa mcm nak pi gantung policy board depa kat leher sorang2....adale 2-3 kerat yg berhati manusia, tp kebykannya wat rugi duit kerajaan byr gaji depa....